Persoonlijk

Datum: 30-12-2015

Het idee van een lange reis is iets dat zich langzaam vormt. Kleine gebeurtenissen kneden je fantasie en fantasie wordt stapsgewijs steeds meer een werkelijke mogelijkheid.

En dan is daar het moment binnen geslopen waarop je samen besluit om van de mogelijkheid een werkelijkheid te willen gaan maken. Het sparen start, plannen worden uitgewerkt en uiteindelijk worden de plannen dan ook werkelijk uitgevoerd. Uitvoering van plannen die alleen nog maar liggen in de voorbereiding van het avontuur….je bent nog steeds hier.

Naarmate de uitvoering vordert dienen de volgende stappen zich aan….. je huis, je baan en wanneer je dan echt zal gaan. Doordat je al zo lang bezig bent met de voorbereiding wil je op een gegeven ogenblik gewoon snel. Het huidige is niet meer interessant en je gaat je vrienden missen. Je baan heeft geen perspectief en je carrière, als daar al sprake van was, die komt straks toch piepend tot stilstand. Alles komt straks een beetje tot stilstand, maar nu is het nog even aanpoten.

Naast de lopende zaken zijn er in de laatste maanden nog veel dingen te regelen. Je wilt perfect voorbereid je reis starten, maar deze wens voelt als een illusie. Je beseft je dat het altijd beter kan en legt je steeds meer neer bij het feit dat het niet altijd beter hoeft. Voldoende is ook goed, als de basis maar aanwezig is. Je moet tenslotte tijdens het reizen ook nog wat te doen hebben of ergens van kunnen dromen.

Deze laatste maanden zijn druk en vol indrukken en gedachten. Het besef dat alles gaat veranderen is enerzijds een bevrijding en anderzijds een angst. Het vergt veel van me en ik merk dat de druk steeds vaker zorgt voor irritatie. Ik ben zo blij dat Martine er is, want deze reis doen we samen. Ik hou van Martine en die laatste drukke fase komen we ook gewoon door.

Ik ben toe aan vakantie, maar we hebben geen tijd, we gaan reizen.

Translate »