Afrika

Voorwoord

Afrika wordt afgespiegeld als een arm continent met veel natuur. Wij willen Afrika met eigen ogen bekijken en ervaren voordat er overal asfalt is gelegd.

Afrika

Vanwege de Ebola uitbraak van begin 2015 en de huidige problemen in Nood-Afrika hebben we besloten om onze wagen te verschepen naar Zuid- Afrika en vandaar te starten met onze reis.

Tijdens het reizen gaan we ons goed laten informeren over de stabiliteit van de landen die voor ons liggen en bepalen we op basis van deze informatie hoe onze route zal lopen.

In de sub-menu’s gaan we de verslagen per land beschrijven. Als je je registreert op deze site, dan krijg je automatisch een mail zodra wij weer een verhaal hebben geplaatst.

Het is bijna zover

Het begon jaren geleden als een mooie gedachte en heeft zich door de tijd  heen ontwikkeld tot het moment waarop de laatste puntjes op de i moeten worden gezet. Vanwege het speciale camper tarief van de belastingdienst moet de wagen in december van de openbare weg af en mede daarom staat hij nu weer even bij de camperbouwer.

Nog even doorpakken en dan is het einde van een lange voorbereidingsperiode nabij.

Er is een eind gekomen aan het telkens doorschuiven van de verwachte vertrek datum en het steeds aanpassen van de wagen. Onzekerheden maken steeds meer plaats voor vaste deadlines en datums.

Op 28 december zal onze Volvo zich moeten melden bij de haven in Zeebrugge om vervolgens op 1 januari uit te varen naar Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Wij vertrekken op 17 januari en verblijven in een hostel tot de boot met onze wagen arriveert. Onze backpacks nemen we ook mee en deze zijn tevens maat voor de hoeveelheid kleding en persoonlijke spullen die we mee willen nemen. Er is toch maar beperkt ruimte in de camper.

Op 21 januari zullen wij vermoedelijk vol verwachting en een tikkeltje zenuwachtig uitkijken naar het moment dat onze wagen veilig en compleet aan ons zal worden overgedragen.

Eenmaal herenigd zal het laatste voorbereidende werk weer starten omdat we nog geen koelkast, servies, stoelen, gasfles en slaapspullen hebben. Er is voor ons dus nog best wat te doen voordat we Port Elizabeth kunnen verlaten. Maar het weer zal ongetwijfeld beter zijn dan in Nederland.

Als de camper eenmaal helemaal is ingericht en bevoorraad, dan gaan we een deel van Zuid-Afrika verkennen en dan door naar Namibië. Maar daarover later meer.

Translate »